Spring Summer fragrance trends 2016









Manuela Pfannes-Völkel, 


Fragrance expert at beautypress

Parfümexpertin bei beautypress





Spring Summer fragrance trends 2016


Within spring we think about fresh green and  sprooting leaves. 2016 the fragrance trend adds certainly a sweet note to it. Gourmand remain  current. For spring and summer delicate scents present  high brightness, a sweet heart and  sweeping wood-vanilla bases.
Ice cream in any variation:
Chocolate, nuts, fruits and exotic-extravagant blends like mint- rose-pelagonia  invite  to new smelling seductions. Fruit sorbet sprikled with glace sugar, lemon ice with dark chocolate chips and more icy scented delightfulness.
Flower notes come up classic and light:
Lilac, hyacinth and wisteria, honeysuckle and roses.
Bases glow with light woods, fresh ggreen notes and what else… vanilla in new spring notes.

When spring at last arrives, sunny days and blue sky may be joined perfectly with one of this fragrances.



Der Frühling steht eigentlich für frisches Grün und sprießende Blätter. 2016 allerdings kommt als Dufttrend eindeutig ein süßer Aspekt hinzu.  Gourmandnoten bleiben aktuell. Für Frühling und Sommer stehen delikate Düfte an mit strahlender Leuchtkraft, einem süßem Herzen und einer schwungvollen Holz-Vanille Basis.
Eiscreme in allen Varianten:
Schokolade, Nuss, Früchte und exotisch extravagante Mischungen wie zB. Minze-Rosenpelargonie laden ein. Mit kandierten Zucker bestäubtes Fruchtsorbet, Zitroneneis mit dunklen Schokoladenstreuseln und weitere eisig duftige Köstlichkeiten.
Die Blumennoten zeigen sich klassisch leicht:
Flieder, Hyazinthe und Wisteria ( Glyzinie), Geißblatt und Rose
Die Basis leuchtet mit hellen Hölzern, frischen Grünnoten und viel Vanille.
Wenn der Frühling erst kommt, lassen sich so blauer Himmel und Sonnentage perfekt genießen.






















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